/ Allmänt /

Min vanliga tur 🙋🏽‍♀️

Jag som hade precis känt att jag hade koll på det. 
Nu ska vi börja om, hatar hela processen, mår inte alls bra av det. Min medicin är det jag tänker på nu. Ångest gånger 1000. 

På tal om något helt annat så måste jag ha nämt att jag älskar att vara måltidsvärd. Så himla kul. Blir svårt sen att välja mellan de jobbyrken ( undersköterska/måltidsvärd) 😂 Man är typ sin egna chef och man jobbar själv hela tiden. Galet kul. Det är jag, patienterna och personalen. Mest jag i mitt kök/dagrum. Älskart! 

Saga har 40 graders feber nu igen, det har hon varannan vecka typ. Vårdcentralen säger att det inte är något fel på henne. Snart får jag nog på deras fjantiga svar. Sist jag pratade med 1177 va jag uppe i en meningen och kärringen sa " ja men vi säger så då, hejhej", sen la hon på i örat på mig.... 😒? 
URSÄKTA liksom. Nämen lite så. inte konstigt att människor springer på akuten stup i kvarten, får ju inte den hjälpen man behöver genom de vanliga vägar. Det kan inte vara så jävla nyttigt för min dotter att få alvedon och Ipren dagarna runt varannan vecka.

Jag orkar inte plugga till läkare men borde göra det som en hobby bara för att slippa gå till en.

Mycket gnäll från min sida men så är det, jag har mens. 😀

(null)

Snart över 🕛🎒

Första terminen på vård och omsorgsprogrammet är snart slut. 
En månads praktik har jag framför mig. 

Jag är klar med alla prov och inlämningar i båda medicin och vård och omsorg 1. 
Det känns skönt. 

Inte fått reda på betyg än men det gör inte mig så mycket, bara det är godkänt vilket jag borde vara.

Häromdagen var vi i metodrummet igen. 
Kapillärprov, temp och bäddning stod på schemat. 
Tempen ( att ta temp) tyckte jag va fjantigt att behöva lära sig men stick i fingret var väl lite kul.. att sticka på någon annan 😅 och bäddningen va förvånandesvärt lärorikt. Många tricks som underlättar för patienter/vårdtagare. 
Jag testade även på igen att ta blodtryck.. Ni vet med stetoskop och såndär uppblåsbar blodtrycksmanchett som är kopplad till en tryckmätare. Det är svårt asså... hoppas inte att de tar föregivet därute att man kan det haha. 

Det ska bli roligt att få komma ut och testa på all teori nu i verkligheten. 
Jag har aldrig jobbat inom vården så för mig ska det bli spännande! 
Och ni som suckar och hatar era jobb så antingen ska ni byta jobb eller försöka skapa ändringar i era hemska ruttna rutiner som jag vet finns. 
Det är människor vi pratar om, de flesta äldre som har varit precis som du och jag en gång i tiden. Tänk bara på er närmaste favorit gubbe eller gumma.. hur skulle ni reagera om ni fick reda på att någon behandlar de illa på boende eller sjukhus?! Undersköterskor finns också på sjukhus, glöm inte det. Äldre har nog mycket mer att ge er än vad ni tror. Och ja jag kommer hinna ändra mig tänker ni... NEJ helst ska jag inte bli en gammal surkärring( i tänket) som behandlar äldre människor illa för att de är gamla och sköra och begär uppmärksamhet. Jag vägrar 😉 isåfall kommer jag att byta jobb, hellre det än att behandla människor illa som vardagsmat. 

(null)

/ Allmänt / Twistshakebaby samarbete /

Pastell babyrosa och lavendel 🌸 #twistshake

(null)

(null)

(null)