/ AllmÀnt /

Omgiven av idioter 📖


VILKEN BOK đŸ‘đŸŒđŸ™ 
Jag har sĂ„klart inte lĂ€st den, jag har lyssnat pĂ„ den.  Det Ă€r nog första boken efter körkortsboken som jag har avslutat. 
SĂ„ himla intressant och jag lĂ€rde mig sĂ„ mycket av mĂ€nniskorna omkring mig och om mig sjĂ€lv om inget annat. Skulle lĂ€tt kunna lyssna pĂ„ den igen assĂ„. Den har SÅ mycket att ge. REKOMENDERAR STARKT

"Omgiven av idioter beskriver konkret och underhĂ„llande en av vĂ€rldens mest spridda metoder för att sortera olikheterna inom mĂ€nsklig kommunikation. Med vetenskapliga grund och genom vardagens möten ger den dig konkreta hjĂ€lpmedel att förstĂ„ de viktigaste skillnaderna mellan olika kommunikationsstilar. Den visar pĂ„ en av de vanligaste orsakerna till konflikter i vardagen: dĂ„lig kommunikation. Och den ger dig som lĂ€sare svaret pĂ„ frĂ„gan: Vad gör jag Ă„t det?"

(null)

Jag tyckte om den SÅ mycket sĂ„ jag ville sĂ„klart lyssna pĂ„ uppföljaren Omgiven av psykopater
Jag har inte lyssnat klart pĂ„ den Ă€n, blev inte lika tagen av den som jag blev av omgiven av idioter. Men jag ska lyssna klart pĂ„ den helt klart för Ă€ven den lĂ€r mig jĂ€vligt mycket. 
jag kan inte sĂ€ga att jag har trĂ€ffat pĂ„ nĂ„gon riktigt rakt igenom psykopat men jag har faktiskt utan tvekan trĂ€ffat pĂ„ OCH kĂ€nner mĂ€nniskor med psykopatiska drag och beteende. jag har sjĂ€lv nĂ„gra utav punkterna? Men det krĂ€vs att man ska bocka av jĂ€vligt mĂ„nga punkter för att bli diagnostiserad just för psykopat, sjĂ€lva ordet har nog blivit ganska underskattat. 

"Efter den stora succĂ©n Omgiven av idioter kommer nu Thomas Erikson med den efterlĂ€ngtade uppföljaren Omgiven av psykopater.

Du har sĂ€kert stött pĂ„ den hĂ€r personen: en spĂ€nnande mĂ€nniska som Ă€r otroligt karismatisk, trevlig, charmig och hjĂ€lpsam. Som alltid har en komplimang i beredskap. Och som garanterat fĂ„r dig att mĂ„ bra. Du tror pĂ„ det du fĂ„r höra, Ă€ven nĂ€r det lĂ„ter falskt – eftersom det kĂ€nns sĂ„ bra. Men det som verkar för bra för att vara sant Ă€r troligen det 


I boken avslöjas hur en psykopat anvÀnder sig av dina svagheter för att kunna utnyttja dig sÄ mycket det bara gÄr. Du fÄr reda pÄ om din egen personlighetstyp Àr röd, gul, grön eller blÄ enligt det psykologiska DISA-systemet. Genom att bli medveten om hur du sjÀlv fungerar kan du se igenom och stÄ emot psykopatens avancerade manipulation. Helt klart Àr att vissa mÀnniskor har en personlighet som Àr exceptionellt manipulativ. De kan övertyga vem som helst om vad som helst. De tycker om att kontrollera andra. Och de drar sig inte för att ljuga och förvrÀnga sanningen för att komma dit de vill.

Alla med psykopatiska drag Ă€r naturligtvis inte psykopater. Och alla psykopater Ă€r inte bindgalna seriemördare. De flesta av dem vandrar faktiskt omkring hĂ€r mitt ibland oss. DessvĂ€rre Ă€r de betydligt fler Ă€n vad man tidigare har trott, vilket betyder att du med största sannolikhet redan har trĂ€ffat pĂ„ nĂ„gra av dem i grannskapet, pĂ„ jobbet eller kanske i din familj. Nu Ă€r det dags att ta reda pĂ„ hur de gör för att utnyttja dig – innan det Ă€r för sent!"


(null)